Sałatka meksykańska

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Sałatka meksykańska - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 

Tą sałatkę robiła kiedyś moja Mama, od kiedy założyliśmy z bratem swoje Rodziny, nie ma jej już w moim rodzinnym domu, gdyż mój Tata toleruje tylko tradycyjną sałatkę jarzynową ;-)

 

Połączenie składników może wydawać się, dziwne ale jest rewelacyjne, wszystko idealnie ze sobą współgra. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, aby wszystkie smaki połączyły się ze sobą.

 

 

Składniki:

- 1 puszka czerwonej fasoli

- 1 1/4 puszki ananasa

- 1 pierś z kurczaka

- 110 g żółtego sera

- połowa sporego pora, części zielonej

- sól pieprz

- 3 kopiaste łyżki majonezu

 

 

Kurczaka gotujemy do miękkości, ale tak aby się nie rozgotował i nie rozpadał.

Fasolę przepłukujemy na sitku.

Kurczaka, ananasy, ser kroimy w drobniejszą kostkę. Pora kroimy w cienkie paski.

Wszystkie składniki dodajemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, wszystko dokładnie mieszamy.

 

Sałatka najlepsza jest na drugi dzień, ale można tez ją podać po kilku godzinach chłodzenia.

 

 

Polecam, moja ulubiona !