Odwiedza nas 100 gości oraz 1 użytkownik.
  • imzomidylocgold

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 400,00 zł

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

reklama ozonowanie tczew

zestaw creator 5narzedzi dla kobiet Topex 40D103

Bezalkoholowe Mojito

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

 

Dzisiaj coś orzeźwiającego na upalne dni, ostatnio nie da się wytrzymać, w każdym razie bardzo źle przechodzę taką pogodę...

Jako, że jestem matką karmiącą (nadal :-) ) i raczej osobą niepijącą, postanowiłam zrobić bezalkoholowe Mojito, tak aby mógł je pić również mój starszy synek.

Pierwszy raz spotkałam się z Mojito bez alkoholu w KFC, a raczej mój Mąż przywiózł mi je na spróbowanie, gdyż sama po takich fast foodach nie chodzę i nrodziny nie zabieram.

Wracając do napoju, był przepyszny !!! Lekko za słodki, ale pyszny i orzeźwiający, dlatego postanowiłam od tamtej pory robić taki w domu :-)

 

Koktajl truskawkowy

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Koktajl truskawkowy - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 

Przyszedł czas na sezon truskawkowy !!!

Bardzo szybko się zaczął tego roku i mam zamiar wykorzystać go w pełni, gdyż przy tych upałach może nie trwać zbyt długo...

Przepis na koktajl jest nasz rodzinny, robi go moja Mama, jak również i ja, z tym, że w lżejszej wersji ;-)

 

Ajerkoniak, czyli likier jajeczny

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Ajerkoniak, czyli likier jajeczny - 4.0 out of 5 based on 1 vote

 

Gdybym mogła, to piłabym go litrami, tak jak piwo Karmi ;-)

Uwielbiam jego smak i robię go sama od lat, nasz popularny Ajerkoniak.

Jest idealny, nie za słodki, nie za mocno alkoholowy, bo co to za likier, w którym czuć sama wódkę ? Żaden !

Wszystkie smaki muszą być wyważone i , no nie wiem jak to określić, muszą się "przegryźć", co oznacza, że likier powinien ok 2 tygodni postać w lodówce.

Wtedy ma odpowiedni smak i oczywiście jest gęstszy niż po zrobieniu.

 

Ajerkoniak nie jest skomplikowany, bardzo szybko się go robi, najgorsze jest czekanie, aby go wypić ;-)

Ja niestety tym razem mogę jedynie częstować, gdyż jestem jeszcze mamą karmiącą i nie w głowie mi alkohol ;-)

Wigilijny kompot z suszonych owoców

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

Wigilijny kompot jest u nas , od kiedy pamiętam.

Uwielbiam go po prostu i mogłabym pić litrami !


W zeszłym roku, gdy byłam jeszcze z moim drugim synkiem w ciąży, tak opiłam się tego kompotu, że aż troszkę brzuch mnie rozbolał, wszak tam były suszone i wędzone owoce ;-)


Kompot mojej Mamy uważam za najpyszniejszy na świecie, tak więc idąc za tradycją, przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie, więc korzystam z niego i ja :-)

Najnowsze komentarze

  • Bigos staropolski, najlepszy !

    Piotr 30.03.2018 16:05
    W istocie jesteś zdecydowanie nieskromna :) Po długich poszukiwaniach w internecie przepisu na "just ...
     
  • Chłodnik ogórkowy

    Dominika 12.02.2018 13:37
    Ja zawsze stawiam na imprezę jako zagryzkę warzywny mix. Party Mix od Ole to idealna przekąska na ...
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    lidia 17.12.2017 15:47
    czy makwiec pieczemy w pergaminie
     
  • Aromatyczny rosół z gęsi i indyka

    lidia 17.12.2017 15:37
    uwielbiam rosoly. ten wyglada apetycznie, jednak mysle ze proporcja miesa w stosunku do 2.5l wody sa ...
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 07:56
    a jak przygotować do słoika?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram