Odwiedza nas 59 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Zupa krem szparagowo-brokułowa

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

Prosta zupa, chyba prostszej być nie mogło :-)

Powstała dzisiaj spontanicznie, gdyż gotowałam ją dla mojej chorej Teściowej.

Zupa ma dość jasny kolor, powód, jest ugotowana z białych i zielonych szparagów, gdyż tych drugich mi zabrakło. Osobiście polecam ugotować tylko z zielonych.

Zdrowa, pożywna i wg mnie smaczna, chociaż przyznam się szczerze, że zupę krem ze szparagów jadłam po raz pierwszy, tak więc może inne przepisy są smaczniejsze ;-)

 

Składniki:

- 2 szklanki (500 ml) bulionu warzywnego lub drobiowego (miałam akurat rosół z indyka, tak więc go użyłam)

- ok 8-10 szt zielonych szparagów (użyłam pół na pół zielonych i białych, gdyż  miałam za mało zielonych)

- ok 6 różyczek brokuła

- 2 łyżki słodkiej śmietanki

- 1 płaska łyżeczka cukru

- 1 płaska łyżka suszonej lub posiekanej bazylii 

- szczypta czarnego, świeżo zmielonego pieprzu

 

 

Bulion podgrzewamy. Szparagi obieramy, kroimy na 2 cm kawałki. Jeśli dolna część jest lekko stwardniała, odkrajamy, wyrzucamy.

Szparagi i różyczki brokuła dodajemy do bulionu, gotujemy do miękkości.

Następnie miksujemy blenderem na jednolity krem.

Doprawiamy pieprzem i cukrem, dodajemy śmietanę.

Posypujemy bazylią i mieszamy aby nasza zupa krem przeszła wszystkimi smakami.

No i gotowe :-)

 

Smacznego !

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram