Odwiedza nas 66 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 400,00 zł

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Kotleciki mielone pod ziemniaczana kołderką

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Kotleciki mielone pod ziemniaczana kołderką - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 

 Moja kolejna propozycja na obiad 2w1 :-)


Przepis jest banalnie prosty, znalazłam go kiedyś na portali "Wielkie Żarcie".

Kotlety mielone w odmienionej formie.
Tutaj i mięso i ziemniaki pieką się w jednym czasie, wystarczy zrobić surówkę i obiad jak znalazł :-)

 

Czy Wam posmakuje ? Nie wiem, musicie spróbować :-)

Nam smakuje bardzo !

 

 

 

Składniki na ok 4 porcje:
- 500 g mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe)
- 1 bułka
- 1 jajko
- sól, pieprz, vegeta(ja daję przyprawę naturalną, którą kupuję na rynku, gdyż nie zawiera glutaminianu sodu), zioła prowansalskie
- natka pietruszki
- 200 g  żółtego sera
- 1 kg ziemniaków
- 400 ml śmietany kremówki(wystarczy 30%)
- 2 płaskie łyżeczki musztardy

 

Bułkę moczymy w wodzie lub mleku przez 10 minut i  odciskamy.
Mięso mieszamy z bułką, musztardą, jajkiem, vegetą i posiekaną natką pietruszki.
Z masy mięsnej formujemy owalne kotlety i układamy je na natłuszczonej olejem blasze(takiej jak od piekarnika).
Ser kroimy w średniej grubości paski i wciskamy w środek każdego kotleta.

 

 

Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki rozrzucamy dookoła kotletów.
Doprawiamy je solą, pieprzem i vegetą.
Polewamy śmietanką a na wierzch sypiemy zioła prowansalskie.

 

 

Pieczemy przez ok. 1 godzinę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na najniższym poziomie.

Śmietanka przez ten czas wyparuje ale pozostawi smak w ziemniakach i kotlecikach.

 

A tak wygląda danie już upieczone:

 

Życzę smacznego !

Komentarze   

Kuchnia Haim
0 #2 Kuchnia Haim 2014-02-12 23:06
Dziękuję i pozdrawiam :-)

Niestety, ale blog się nie wyświetla...

Twój poprawny adres bloga jest taki:
bogotowackazdymoze.blogspot.co m/
nat92
+1 #1 nat92 2014-02-12 22:50
nieziemskie!

zapraszam na mojego swiezo powstalego bloga
www.bogotowazkazdymoze.blogspo t.co.uk

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Bigos staropolski, najlepszy !

    Piotr 30.03.2018 14:05
    W istocie jesteś zdecydowanie nieskromna :) Po długich poszukiwaniach w internecie przepisu na "just ...
     
  • Chłodnik ogórkowy

    Dominika 12.02.2018 12:37
    Ja zawsze stawiam na imprezę jako zagryzkę warzywny mix. Party Mix od Ole to idealna przekąska na ...
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    lidia 17.12.2017 14:47
    czy makwiec pieczemy w pergaminie
     
  • Aromatyczny rosół z gęsi i indyka

    lidia 17.12.2017 14:37
    uwielbiam rosoly. ten wyglada apetycznie, jednak mysle ze proporcja miesa w stosunku do 2.5l wody sa ...
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram