Odwiedza nas 101 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Ryba w sosie śmietankowo-pieczarkowym

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

Dzisiaj coś bardziej wytrawnego, nie wiem, jak Wy, ale ja ostatnio troszkę się przesłodziłam ;-)

Jutro znów słodkości będą na blogu, gdyż dzisiaj piekłam sernik czekoladowy na przyjazd Teściów, aaa, no i przepis na ciasteczka digestive również się pojawi ;-)

 

Dzisiaj piątek i w tym dniu tradycyjnie pościmy.

Został mi karp, miałam jeszcze zamrożony spory świeży filet ze Świąt Bożego Narodzenia. Ale równie dobrze do tej potrawy możecie użyć dorsza.

Ryba jest soczysta, i wspaniale komponuje się z sosem śmietanowo-pieczarkowym, do tego natka pietruszki i obiad jak znalazł.

 

 

 

 

Składniki:

- ok 600 g filetu z dorsza lub karpia

- 1 jajko

- buła tarta

- 1 średnia cebula

- 300 g pieczarek

- 200 g śmietany kremówki (30%)

- natka świeżej pietruszki

- sól, pieprz do smaku

 

 

Najpierw przygotowujemy rybą. Filet myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie obtaczamy w jajku i tartej bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż panierka się zezłoci.

Cebulę podsmażamy na patelni, gdy już będzie zeszklona, dodajemy pokrojone w małą kosteczkę pieczarki.

Wszystko razem dusimy.

Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem.

Wkładamy karpia lub dorsza i gotujemy sos z rybą do czasu aż zgęstnieje.

Pod koniec dosypujemy świeżą natkę pietruszki.

 

Smacznego :-)

 

 

Komentarze   

Asia Klein
0 #2 Asia Klein 2014-01-21 21:56
Witam,
każdemu zdarzy się pomyłka, nikt nie jest idealny...
Ale dziękuję za uwagę, będę pamiętać na przyszłość ;-)
elia
0 #1 elia 2014-01-21 07:57
stylistycznie - jeszcze musisz popracować nad pisownią -"Mnie został karp..."

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram