Odwiedza nas 107 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Pieczone pałki z kurczaka

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 


Przepisów na podudzia z kurczaka, czyli, tzw. pałki mam kilka, z majerankiem, z ziołami prowansalskimi, itd...


Dzisiaj , na nasz sobotni obiad zrobiłam pałki marynowane w słodkiej papryce z dodatkiem curry i czosnku, bardzo prosta marynata.


Najważniejsze, aby mięso zamarynować dzień wcześniej wieczorem, wtedy będzie soczyste i aromatyczne.

Wszystkie mięsa, które piekę, marynuję dzień wcześniej, nawet szaszłyki na grilla, no chyba, że dowiem się o nim kilka godzin szybciej ;-)

 

 


Składniki:

- 6 pałek z kurczaka

- 1 ząbek czosnku

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka słodkiej papryki

- 1/2 łyżeczki curry

- 1/2 łyżeczki czarnego świeżo mielonego pieprzu

- 2 listki laurowe

- 3 ziarenka ziela angielskiego

- 3 łyżki oleju rzepakowego

 


Olej z przyprawami mieszamy razem, ścieramy na drobnej tarce ząbek czosnku i dodajemy.

W ten sposób mamy marynatę, do której dodajemy kurczaka. Dokładnie oblewamy go łyżką, tak, aby był pokryty przyprawami.

Miskę lub przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy na noc w lodówce.

Następnego dnia, kładziemy pałki na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobiną wody.

Pieczemy w nagrzanym do 180 st piekarniku przez ok 50-60 minut.

Podajemy z surówkami lub z sałatą i ogórkiem w śmietanie.

 




Smacznego !

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram