Odwiedza nas 67 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

________________

twój internetowy sklep odzieżowy

 ________________

  ________________

Karkówka pieczona z ziemniakami

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Karkówka pieczona z ziemniakami - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 

Karkówka jest pyszna, soczysta, dobrze doprawiona.

Robię już ją od kilki lat i mój Mąż jeszcze nigdy nie był zawiedziony jej smakiem ;-)

Dodatkowym atutem tego dania jest to, że mamy wszystko w jednym i mięso i pieczone ziemniaki.

Wystarczy jedynie przygotować surówkę.

Danie jest aromatyczne i pyszne, w sam raz na rozgrzewający obiad w zimowe dni.

 

Zresztą co tu dużo mówić, musicie koniecznie spróbować, polecam !

 

Ryba w sosie śmietankowo-pieczarkowym

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

Dzisiaj coś bardziej wytrawnego, nie wiem, jak Wy, ale ja ostatnio troszkę się przesłodziłam ;-)

Jutro znów słodkości będą na blogu, gdyż dzisiaj piekłam sernik czekoladowy na przyjazd Teściów, aaa, no i przepis na ciasteczka digestive również się pojawi ;-)

 

Dzisiaj piątek i w tym dniu tradycyjnie pościmy.

Został mi karp, miałam jeszcze zamrożony spory świeży filet ze Świąt Bożego Narodzenia. Ale równie dobrze do tej potrawy możecie użyć dorsza.

Ryba jest soczysta, i wspaniale komponuje się z sosem śmietanowo-pieczarkowym, do tego natka pietruszki i obiad jak znalazł.

 

 

Domowa pizza gyros bez wyrastania na cienkim cieście

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Domowa pizza gyros bez wyrastania na cienkim cieście - 4.0 out of 5 based on 2 votes

 

W moim domu od zawsze była pieczona pizza. Przeważnie tradycyjnie, pieczarki, cebula, ser, ketchup.

Moja Mama piekła jednak pizzę na grubym spodzie, natomiast z Mężem lubimy cienki spód.

Tak więc powstał troszkę zmodyfikowany przepis, który ma swoje źródło w książce "ABC Sztuki Kulinarnej - Przez żołądek do serca".

 

Tym razem pizza będzie nie z pieczarkami a z piersią z kurczaka doprawioną przyprawą gyros.

Do tego ser, ogórki konserwowe oraz sos pomidorowy, nic tu więcej nie potrzeba, jest na prawdę smaczna :-)

 

Pizza wychodzi na prawdę spora, ja zawsze piekę ją na blasze od piekarnika.  I co najważniejsze, nie musicie czekać aż ciasto wyrośnie, no chyba,

że wolicie grube spody, to wystarczy poczekać ok 1/ - 1 godziny, ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia).

Spokojnie naje się ją 4- osobowa rodzina :-)

 

Strogonow wieprzowy, pyszny !

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Strogonow wieprzowy, pyszny ! - 5.0 out of 5 based on 7 votes

 

Tego Strogonowa zawsze robiła moja Mama, teraz robię i ja.

Mój Mąż zajada się nim, połączenie wieprzowiny, pieczarek, ogórków konserwowych, cebuli i pieczarek jest przepyszne.

 

Prawdziwy Strogonow robi się z wołowiny, ale ile przepisów, tyle różnych jego wersji, spotkałam się nawet ze Strogonowem w wersji z piersią kurczaka.

My jednak lubimy ten wieprzowy i ten Wam dzisiaj serdecznie polecam !

Pieczone pałki z kurczaka

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna


Przepisów na podudzia z kurczaka, czyli, tzw. pałki mam kilka, z majerankiem, z ziołami prowansalskimi, itd...


Dzisiaj , na nasz sobotni obiad zrobiłam pałki marynowane w słodkiej papryce z dodatkiem curry i czosnku, bardzo prosta marynata.


Najważniejsze, aby mięso zamarynować dzień wcześniej wieczorem, wtedy będzie soczyste i aromatyczne.

Wszystkie mięsa, które piekę, marynuję dzień wcześniej, nawet szaszłyki na grilla, no chyba, że dowiem się o nim kilka godzin szybciej ;-)

 

Najnowsze komentarze

  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    STASZKA 21.12.2016 16:28
    SMACZNEGO
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    Renata 20.12.2016 13:27
    A ja potrzebowałabym przepis na jeden lub ewentualnie dwa makowce ? Mam sobie podzielić ? :( :( ...
     
  • Placek amerykański, ciasto wiewiórka, lub śmietnik, jak kto woli ;-)

    Elżbieta 08.11.2016 12:31
    :P Długo szukałam i dopiero 8 z kolei przepis okazał się tym wg którego to ciasto piecze moja córcia ...
     
  • Kompot z czereśni

    Piotrek 29.06.2016 12:47
    Nie trzeba drylować? Ktoś Robił i poleca?
     
  • Kompot z czereśni

    Piotrek 29.06.2016 12:47
    Nie trzeba drylować? Ktoś Robił i poleca?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram