Odwiedza nas 62 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Pieczony schab ze śliwkami

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

 

Jak dla mnie obowiązkowa pieczeń na Święta, coś wspaniałego na chleb i nie tylko !

W naszym domu nie mam miejsca w Święta na kupne wędliny, są mięsa, rolady, kiełbasy pieczone, to jest coś wspaniałego, staram się stosować to na co dzień, jeśli mam czas, osobiście wolę taką pieczeń na chleb niż kupne wędliny nafaszerowane chemią. 

 

Zazwyczaj robię tak, że w dużej brytfannie piekę wszystko na raz: białą kiełbasę, schab ze śliwką boczek nadziewany jajkiem, czy mieloną pierś z kurczaka.

Powstaje wspaniały sos pieczeniowy, który można potem wykorzystać do obiadu.

 

Polecam serdecznie :-)

 

 

 

Składniki:

- ok. 750 g schabu bez kości

- 100 g suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek

- 2 ząbki czosnku

- 2 łyżeczki oleju

- 2 łyżeczki majeranku

- 1 łyżeczka soli

- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego, najlepiej świeżo zmielonego

 

 

Przygotowujemy marynatę. Zioła, olej oraz posiekany czosnek oraz sól wkładamy do moździerza, wszystko mieszamy aby powstała aromatyczna papka.

Schab nacinamy w środku ostrym nożem aby była dziura wzdłuż mięsa. Wkładamy śłiwki dość ciasno.

Mięso nacieramy marynatą i najlepiej pozostawiamy na noc w lodówce.

Pieczemy w 200 stopni przez ok. 1 godzinę pod przykryciem i ok 30 minut odkryte do momentu aż się zarumieni.

 

 

Polecam serdecznie :-)

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram