Odwiedza nas 61 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Pieczeń z piersi z kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim i natką pietruszki

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Pieczeń z piersi z kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim i natką pietruszki - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

Tym razem zapraszam Was na pieczeń z piersi z kurczaka, mielonej piersi z kurczaka.

Dodana świeży lubczyk, natka pietruszki, świeży czosnek oraz czosnek niedźwiedzi nadają pieczeni wspaniały smak i aromat !

Pieczeń jest chudziutka, podlana tylko wodą, bez dodatku tłuszczu, idealnie nadaje się na chleb jak i pokrojona na większe kawałki i podgrzana, do obiadu :-)

 

Polecam !

 

 

Składniki:

- 1 duża, zmielona pierś z kurczaka

- 2 ząbki świeżego czosnku

- 1 spora łyżeczka czosnku niedźwiedziego

- 1 łyżeczka posiekanego świeżego lubczyku (lub 0,5 łyżeczki suszonego)

- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

- 3 łyżeczki soli

- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego

- 4 ziarenka ziela angielskiego

- 3 listki laurowe

- 1 całe jajko

- 2 łyżki mleka

- 1 łyżka bułki tartej

 

Pierś z kurczaka możemy kupić mieloną, ale jeśli macie maszynkę do mielenia mięsa, to polecam zmielić samemu :-)

Gdy mięso mamy już zmielone, przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy, natkę świeżej pietruszki, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, lubczyk oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Rozbijamy jajko i dodajemy do mięsa, a także mleko.

Wszystko razem dokładnie wyrabiamy, dodając pod koniec tartą bułkę, jeszcze przez moment wyrabiając do połączenia składników.

 

Lekko zwilżonymi rękoma nadajemy podłużny i owalny kształt.

Wkładamy na blaszkę do pieczenia, podlewamy pół szklanki wody, dodajemy 3 listki laurowe i 4 ziarenka ziela angielskiego.

Mięso pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 1 godzinę pod przykryciem i ok 0,5 godziny odkryte, aby się zarumieniło.

Pieczeń jest bardzo smaczna a przede wszystkim nie sucha. Idealnie nadaje się na chleb, jak również podgrzana z sosem wytworzonym z pieczenia, do obiadu.

 

 

Polecam serdecznie :)

 

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram