Odwiedza nas 109 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Pieczona biała kiełbasa

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Pieczona biała kiełbasa - 4.3 out of 5 based on 6 votes

 

Jedna z kilku tradycyjnych pieczeni na Święta wielkanocne, które zawsze goszczą na naszym stole :-)

Pieczona biała kiełbasa z marynatą z czosnku, pieprzu, soli oraz majeranku idealnie smakuje na chleb jak i sama w sobie z dodatkiem chrzanu lub ćwikły z chrzanem. U nas zawsze na świąteczne śniadanie :-)

 

 

Składniki:

- 6 szt białej surowej kiełbasy

- 2,5 łyżki oleju rzepakowego

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka ziołowego pieprzu

- 2 łyżki majeranku

- 3-4 ząbki czosnku

- 5 ziarenek ziela angielskiego

- 3 listki laurowe

 

 

Przygotowujemy marynatę. Przyprawy dodajemy do oleju, czosnek trzemy na tarce o drobnych oczkach lub przeciskamy przez praskę. 

Białą kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy marynatą, możemy odstawić na ok 1 godzinkę.

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 1-1,5 godziny. przez pierwsze 45 minut pieczemy pod przykryciem, kolejne bez przykrycia, aby nasze kiełbaski zarumieniły się.

 

 

 

Polecam serdecznie, szczególnie z chrzanem, rewelacja !!!

 

 

 

 

 

Komentarze   

Krystyna needs Lawfu
-1 #1 Krystyna needs Lawfu 2014-04-13 19:17
:oops:

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram