Odwiedza nas 78 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Sałatka "Flausz"

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Sałatka "Flausz" - 4.0 out of 5 based on 1 vote

 

Ulubiona sałatka mojego Męża !!!

Przepis na tą sałatkę mam od mojej Mamy, która ma z kolei od koleżanki, tak więc przechodzi z ręki do ręki.

Koleżanka ta prawdopodobnie przywiozła ten przepis z Niemieci tak ponoć nazywają tam tą sałatkę, tylko nie wiem czy poprawnie piszę, gdyż nie znam niemieckiego.

Wyobraźcie sobie, ze zostało jej trochę z sobotnich urodzin mojego synka i pierwsze co, to Mąż popędził z tą sałatką do naszego mieszkania (mieszkamy na poddaszu w jednym domu z moimi Rodzicami) ;-)

O czym to świadczy???  O tym, że skoro mój Mąż tak ją uwielbia, musi być pyszna !

A jest na prawdę bardzo prosta w wykonaniu, ma tylko składniki + majonez, cenowo tez tanio wychodzi a jest bardzo smaczna.

 

Polecam serdecznie, ta sałatka zawsze szybko znika na wszelkich imprezach :-)

 

 

 

 

Składniki:

- 20 plasterków szynki konserwowej (plasterki w formie kwadratu, bo spotkałam też większe prostokątne, to takich wtedy 10 szt)

- 3  białka z ugotowanych jajek

- 5-6 ogórków konserwowych średniej wielkości ( nie za duże)

- 4-5 płatów papryki konserwowej

- sól, pieprz do smaku

- majonez, ok 3 do 4 łyżek (sałatka nie ma być za sucha, ale ogórki i papryka puszcza jeszcze sok)

 

Szynkę, białka jaj, ogórka i paprykę kroimy w dość cienkie paski, dodajemy sól, pieprz, majonez.

Wszystko mieszamy do połączenia się składników.

Zostawiamy na kilka godzin w lodówce aby smaki się przegryzły (ja zazwyczaj zostawiam na noc).

 

 

Polecam !!!

 

Komentarze   

sabina
0 #2 sabina 2014-02-25 21:37
bardzo dobra,polecam :-)
Jadwiga
0 #1 Jadwiga 2014-02-25 20:53
O, będzie super jedzonko. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram