Odwiedza nas 76 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Sałatka meksykańska

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Sałatka meksykańska - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 

Tą sałatkę robiła kiedyś moja Mama, od kiedy założyliśmy z bratem swoje Rodziny, nie ma jej już w moim rodzinnym domu, gdyż mój Tata toleruje tylko tradycyjną sałatkę jarzynową ;-)

 

Połączenie składników może wydawać się, dziwne ale jest rewelacyjne, wszystko idealnie ze sobą współgra. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, aby wszystkie smaki połączyły się ze sobą.

 

 

Składniki:

- 1 puszka czerwonej fasoli

- 1 1/4 puszki ananasa

- 1 pierś z kurczaka

- 110 g żółtego sera

- połowa sporego pora, części zielonej

- sól pieprz

- 3 kopiaste łyżki majonezu

 

 

Kurczaka gotujemy do miękkości, ale tak aby się nie rozgotował i nie rozpadał.

Fasolę przepłukujemy na sitku.

Kurczaka, ananasy, ser kroimy w drobniejszą kostkę. Pora kroimy w cienkie paski.

Wszystkie składniki dodajemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, wszystko dokładnie mieszamy.

 

Sałatka najlepsza jest na drugi dzień, ale można tez ją podać po kilku godzinach chłodzenia.

 

 

Polecam, moja ulubiona !

 

 

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram