Odwiedza nas 79 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Śledź pod pierzynką

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Śledź pod pierzynką - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

Przejrzałam mnóstwo stron i blogów z przepisami na tego śledzia.

Niby nazwa przepisu ta sama, a jednak sposób wykonania wszędzie inny...


Przepis na mojego śledzia pod pierzynką mam od mojej Mamy, która przygotowuje go od niepamiętnych lat.

Ta sałatka zawsze gościła na naszym wigilijnym stole, jak również w dzień powszedni.


Śledzia zrobiłam z mniejszej porcji po to, aby Wam pokazać, jak się prezentuje.

Jeśli zdecydujecie się zrobić go na Wigilię, polecam zrobić jeszcze raz tyle.




Składniki:

- 4 płaty śledziowe Matjas

- 1 duża cebula lub 2 małe

- 3 średniej wielkości kiszone ogórki

- 3 marchewki

- 3 średniej wielkości ziemniaki

- majonez do posmarowania na wierzch

- sól

- pieprz

 



Śledzie osączamy z zalewy, kroimy w wąskie paseczki.

Cebulę kroimy na drobną kostkę.

Ziemniaki z marchwią gotujemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Tak samo postępujemy z ogórkami, również trzemy na tarce, odciskamy sok.

W szklanym naczyniu układamy warstwami: śledź, cebulę, ogórki, marchew, ziemniaki.

Wierzch doprawiamy solą i pieprzem, wtedy nakładamy dość grubą warstwę majonezu.

Majonez oprószamy  ziołowym pieprzem, a następnie dekorujemy ugotowaną marchewką i natką pietruszki.

 




Serdecznie polecam !

Komentarze   

Asia Klein
0 #2 Asia Klein 2014-01-14 01:10
Ja też uwielbiam śledzia w tej wersji !
Alicja
+1 #1 Alicja 2014-01-13 21:47
Polecam jest naprawdę pycha!!

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram