Odwiedza nas 49 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Bezalkoholowe Mojito

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

 

Dzisiaj coś orzeźwiającego na upalne dni, ostatnio nie da się wytrzymać, w każdym razie bardzo źle przechodzę taką pogodę...

Jako, że jestem matką karmiącą (nadal :-) ) i raczej osobą niepijącą, postanowiłam zrobić bezalkoholowe Mojito, tak aby mógł je pić również mój starszy synek.

Pierwszy raz spotkałam się z Mojito bez alkoholu w KFC, a raczej mój Mąż przywiózł mi je na spróbowanie, gdyż sama po takich fast foodach nie chodzę i nrodziny nie zabieram.

Wracając do napoju, był przepyszny !!! Lekko za słodki, ale pyszny i orzeźwiający, dlatego postanowiłam od tamtej pory robić taki w domu :-)

 

Koktajl truskawkowy

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Koktajl truskawkowy - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 

Przyszedł czas na sezon truskawkowy !!!

Bardzo szybko się zaczął tego roku i mam zamiar wykorzystać go w pełni, gdyż przy tych upałach może nie trwać zbyt długo...

Przepis na koktajl jest nasz rodzinny, robi go moja Mama, jak również i ja, z tym, że w lżejszej wersji ;-)

 

Ajerkoniak, czyli likier jajeczny

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Ajerkoniak, czyli likier jajeczny - 4.0 out of 5 based on 1 vote

 

Gdybym mogła, to piłabym go litrami, tak jak piwo Karmi ;-)

Uwielbiam jego smak i robię go sama od lat, nasz popularny Ajerkoniak.

Jest idealny, nie za słodki, nie za mocno alkoholowy, bo co to za likier, w którym czuć sama wódkę ? Żaden !

Wszystkie smaki muszą być wyważone i , no nie wiem jak to określić, muszą się "przegryźć", co oznacza, że likier powinien ok 2 tygodni postać w lodówce.

Wtedy ma odpowiedni smak i oczywiście jest gęstszy niż po zrobieniu.

 

Ajerkoniak nie jest skomplikowany, bardzo szybko się go robi, najgorsze jest czekanie, aby go wypić ;-)

Ja niestety tym razem mogę jedynie częstować, gdyż jestem jeszcze mamą karmiącą i nie w głowie mi alkohol ;-)

Wigilijny kompot z suszonych owoców

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

Wigilijny kompot jest u nas , od kiedy pamiętam.

Uwielbiam go po prostu i mogłabym pić litrami !


W zeszłym roku, gdy byłam jeszcze z moim drugim synkiem w ciąży, tak opiłam się tego kompotu, że aż troszkę brzuch mnie rozbolał, wszak tam były suszone i wędzone owoce ;-)


Kompot mojej Mamy uważam za najpyszniejszy na świecie, tak więc idąc za tradycją, przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie, więc korzystam z niego i ja :-)

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram