Odwiedza nas 65 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Babka ziemniaczana

Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Babka ziemniaczana - 3.0 out of 5 based on 1 vote

 

Babka ziemniaczana, jak i barszcz ukraiński, są przygotowywane u nas w Rodzinie z pokolenia na pokolenie.

 

Moi Dziadkowie ze strony Mamy pochodzą z Kresów, więc tego typu dania przyrządzane były na co dzień.

Do dnia dzisiejszego kontynuujemy rodzinnie tą tradycję :-)

 

Z racji piątku przepis jest postny, ale równie dobrze można dodać wędzonego boczku.

 

 

Bigos z kresów

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Bigos z kresów - 4.5 out of 5 based on 4 votes



Kuchnia kresowa to kulinarna mieszanka potraw pochodzących z terenów ukraińskich, białoruskich, litewskich, itd...

Przed wojną tereny wschodnie należały do Polski.

Po zakończeniu II Wojny Światowej Polacy musieli opuścić te ziemie.

Mimo wszystko do dziś pozostała tradycja, także kulinarna.

Potrawy Kuchni kresowej były tanie, proste jak i wykwintne.

Jednak każda z nich miała za zadanie być bardzo treściwą.

Jako pierwszy chcę Wam przedstawić przepis na bigos z kresów.

Jest on gotowany  na kilku rodzajach mięs, ze świeżą kapustą.

Polecam  go na co dzień jak i na Święta, jest bardzo smaczny.

 

 

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram