Odwiedza nas 56 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Sałatka z botwinki i recenzja na temat niepieczonych chlebków Habżyki

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania produkt o ciekawej nazwie, Habżyki.

Jest to niepieczony chleb lniany, który jest niedopuszczony do obróbki termicznej a jedynie suszony w temperaturze 42 stopni Celsjusza.

Temperatura taka pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze chlebka,  naturalne enzymy i białko roślinne oraz niezbędne witaminy i mikroelementy.

Co jest bardzo ważne, dla osób nie tolerujących glutenu, ten chlebek go nie posiada, więc można go jeść bez obaw :-)

Wstęp

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

 

Zapewne zastanawiacie się, dlaczego założyłam ten temat... w końcu mają tu być przede wszystkim przepisy na dania i wypieki.

Otóż, żeby nasze jedzenie było jeszcze bardziej wyśmienite, należy użyć produktów najwyższej jakości.

Nie piszę tu o produktach markowych, czy drogich, dla mnie najwyższa półka, to produkty bez chemii, czyli konserwantów, polepszaczy, spulchniaczy, oprysków,
a przede wszystkim jak najmniej przetworzone.

Chodząc po sklepach i spoglądając czasem na ludzi, wciąż zadaję sobie te same pytania...

 

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram