Odwiedza nas 477 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 400,00 zł

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Arbuzowe lody na patyku

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Arbuzowe lody na patyku - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

Zdawać by się mogło, że jak ? Lody z arbuza ? Kto to widział ? Jak to może smakować ?

Ano może laughing

Tak naprawdę te lody to kwestia gustu i smaku. Niektórym mogą odpowiadać, innym nie.

Moja Rodzina ma różne zdanie na temat tych lodów wink

Mnie osobiście bardzo smakują ! Są bardzo orzeźwiające przez dodatek samego arbuza jak i limonki.  Porównywalne do wodnych lodów.

 

Na pewno warto z samej ciekawości wypróbować arbuzowe lody na patyku, ja je po prostu uwielbiam !!!

 

 

Składniki na około 6 sztuk lodów:

- 250 g arbuza w kawałkach

- 50 ml wody

- 1 łyżka miodu lipowego

- 2 łyżki zmielonego cukru

- sok wyciśnięty z połowy limonki

 

Cukier mielimy na drobno w blenderze. Do rondla wlewamy wodę, dodajemy cukier,

miód i gotujemy na wolnym ogniu do rozpuszczenia.

Syrop chłodzimy do temperatury pokojowej.

Do blendera wrzucamy arbuza w kawałkach, wlewamy syrop i sok wyciśnięty z

połowy limonki.

Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Mus rozlewamy do foremek (można użyć również kubeczków od jogurtów itp.)

Lody chłodzimy w zamrażalniku około 6 godzin.

Jeżeli używamy foremek i patyczków osobno to przed ich włożeniem wstawiamy lody

do zamrażalnika na około godzinę, wtedy patyczki będą się trzymały prosto wink

Aby wyjąć lody z foremek wystarczy polać je odrobiną ciepłej wody i delikatnie

pociągnąć za patyczki.

 

 

Serdecznie polecam w upalne dni !  smile

Komentarze   

Joanna
0 #4 Joanna 2015-08-10 06:50
Nie mam pojęcia po co jeszcze słodzić słodkiego arbuza. Ja po prostu miksuje arbuza, przelewam do foremek i zamrażam.
Asia - Kuchnia Haim
0 #3 Asia - Kuchnia Haim 2015-07-07 22:18
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam :-) :-) :-)
Mat
0 #2 Mat 2015-07-07 21:52
Mniam :lol: :lol: ;-)
Słodkie okruszki
0 #1 Słodkie okruszki 2015-07-07 21:21
Bardzo dobre orzeźwienie na te upalne dni.
Pozdrawiam serdecznie


Zapraszam w wolnej chwili do mnie

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Bigos staropolski, najlepszy !

    Piotr 30.03.2018 14:05
    W istocie jesteś zdecydowanie nieskromna :) Po długich poszukiwaniach w internecie przepisu na "just ...
     
  • Chłodnik ogórkowy

    Dominika 12.02.2018 12:37
    Ja zawsze stawiam na imprezę jako zagryzkę warzywny mix. Party Mix od Ole to idealna przekąska na ...
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    lidia 17.12.2017 14:47
    czy makwiec pieczemy w pergaminie
     
  • Aromatyczny rosół z gęsi i indyka

    lidia 17.12.2017 14:37
    uwielbiam rosoly. ten wyglada apetycznie, jednak mysle ze proporcja miesa w stosunku do 2.5l wody sa ...
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram