Odwiedza nas 105 gości oraz 1 użytkownik.
  • RamonUsew

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

________________

twój internetowy sklep odzieżowy

 ________________

  ________________

Cupcakes z białą czekoladą, mascarpone i jagodami

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

Ostatnio wszystko robię w biegu, jestem już zmęczona...

Gdy przykładam głowę do poduszki, od razu zasypiam...

Jeszcze przez jakiś czas będę mało obecna na blogu, niestety, ale sprawy rodzinne są ważniejsze.

Dodatkowo moje zdrowie też siadło i muszę teraz biegać po lekarzach a o dobrego specjalistę niestety teraz trudno.

Jednak coś tam dla Was mam, i to nawet na czasie, bo z dodatkiem jagód ;-)

Świetny dodatek do prezentu dla Waszych Tatusiów, nie zapominajcie, że jutro jest Dzień Ojca :-)

Ale dobra, nie ma sensu marudzić i narzekać, trzeba wziąć się w garść, tak więc przedstawiam przepis na Cupcakes z dodatkiem białej czekolady z pyszną bitą śmietaną i mascarpone, a dla kontrastu posypane jagodami, pysznie !!!

 

 

 

Składniki na babeczki (wyszło 12 sztuk):

- 200 g mąki pszennej

- 3 łyżki mąi ziemniaczanej

- 100 g drobnego cukru do wypieków

- 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia

- 4  jajka

- 190 g miękkiego masła

- 50 g posiekanej białej czekolady

 

Składniki na masę śmietanową z mascarpone:

- 200 g śmietany kremówki 36 %

- 250 g serka mascarpone

- 3,5 łyżki cukru pudru

- 1 łyzeczka ekstraktu waniliowego

 

Dodatkowo:

- 80-90 g jagód

 

Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.

Składniki na babeczki powinny mieć temperaturę pokojową.

Wszystkie suche składniki mieszamy razem  w misce.

Nastepnie dodajemy jajka oraz masło, mieszamy łyżką do połączenia wszystkich składników.

Białą czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z masą na babeczki.

Ciasto  wykładamy do połowy, do papilotek  ułożonych w formie na muffinki.

Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 25 min, lub do tzw. suchego patyczka.

 

Przygotowujemy masę.

Ubijamy na sztywno kremówkę, następnie dodajemy mascarpone i cukier puder, jeszcze przez chwilę miksujemy.

Minimalną ilość masy wykładamy na nasze ostudzone Cupcakes, posypujemy dość gęsto jagodami, następnie szprycujemy masę okrężnym ruchem aby utworzyć coś w stylu stożka.

Na koniec posupujemy jagodami.

 

 

Smacznego :-)

 

Lato w pełni! Przysmaki dla taty 4

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    STASZKA 21.12.2016 16:28
    SMACZNEGO
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    Renata 20.12.2016 13:27
    A ja potrzebowałabym przepis na jeden lub ewentualnie dwa makowce ? Mam sobie podzielić ? :( :( ...
     
  • Placek amerykański, ciasto wiewiórka, lub śmietnik, jak kto woli ;-)

    Elżbieta 08.11.2016 12:31
    :P Długo szukałam i dopiero 8 z kolei przepis okazał się tym wg którego to ciasto piecze moja córcia ...
     
  • Kompot z czereśni

    Piotrek 29.06.2016 12:47
    Nie trzeba drylować? Ktoś Robił i poleca?
     
  • Kompot z czereśni

    Piotrek 29.06.2016 12:47
    Nie trzeba drylować? Ktoś Robił i poleca?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram