Odwiedza nas 127 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Cupcakes z białą czekoladą, mascarpone i jagodami

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

Ostatnio wszystko robię w biegu, jestem już zmęczona...

Gdy przykładam głowę do poduszki, od razu zasypiam...

Jeszcze przez jakiś czas będę mało obecna na blogu, niestety, ale sprawy rodzinne są ważniejsze.

Dodatkowo moje zdrowie też siadło i muszę teraz biegać po lekarzach a o dobrego specjalistę niestety teraz trudno.

Jednak coś tam dla Was mam, i to nawet na czasie, bo z dodatkiem jagód ;-)

Świetny dodatek do prezentu dla Waszych Tatusiów, nie zapominajcie, że jutro jest Dzień Ojca :-)

Ale dobra, nie ma sensu marudzić i narzekać, trzeba wziąć się w garść, tak więc przedstawiam przepis na Cupcakes z dodatkiem białej czekolady z pyszną bitą śmietaną i mascarpone, a dla kontrastu posypane jagodami, pysznie !!!

 

 

 

Składniki na babeczki (wyszło 12 sztuk):

- 200 g mąki pszennej

- 3 łyżki mąi ziemniaczanej

- 100 g drobnego cukru do wypieków

- 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia

- 4  jajka

- 190 g miękkiego masła

- 50 g posiekanej białej czekolady

 

Składniki na masę śmietanową z mascarpone:

- 200 g śmietany kremówki 36 %

- 250 g serka mascarpone

- 3,5 łyżki cukru pudru

- 1 łyzeczka ekstraktu waniliowego

 

Dodatkowo:

- 80-90 g jagód

 

Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.

Składniki na babeczki powinny mieć temperaturę pokojową.

Wszystkie suche składniki mieszamy razem  w misce.

Nastepnie dodajemy jajka oraz masło, mieszamy łyżką do połączenia wszystkich składników.

Białą czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z masą na babeczki.

Ciasto  wykładamy do połowy, do papilotek  ułożonych w formie na muffinki.

Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 25 min, lub do tzw. suchego patyczka.

 

Przygotowujemy masę.

Ubijamy na sztywno kremówkę, następnie dodajemy mascarpone i cukier puder, jeszcze przez chwilę miksujemy.

Minimalną ilość masy wykładamy na nasze ostudzone Cupcakes, posypujemy dość gęsto jagodami, następnie szprycujemy masę okrężnym ruchem aby utworzyć coś w stylu stożka.

Na koniec posupujemy jagodami.

 

 

Smacznego :-)

 

Lato w pełni! Przysmaki dla taty 4

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Bigos staropolski, najlepszy !

    Piotr 30.03.2018 14:05
    W istocie jesteś zdecydowanie nieskromna :) Po długich poszukiwaniach w internecie przepisu na "just ...
     
  • Chłodnik ogórkowy

    Dominika 12.02.2018 12:37
    Ja zawsze stawiam na imprezę jako zagryzkę warzywny mix. Party Mix od Ole to idealna przekąska na ...
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    lidia 17.12.2017 14:47
    czy makwiec pieczemy w pergaminie
     
  • Aromatyczny rosół z gęsi i indyka

    lidia 17.12.2017 14:37
    uwielbiam rosoly. ten wyglada apetycznie, jednak mysle ze proporcja miesa w stosunku do 2.5l wody sa ...
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram