Odwiedza nas 128 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Sernik z ziemniakami

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

To sernik mojego dzieciństwa, na każdej imprezie rodzinnej był upieczony przez moją Śp. Babcię Wandzię.

Wszyscy się zajadali, był niesamowicie pyszny , rozpływający się w ustach, tak go pamiętam.

 

Przepis oczywiście z zeszytu mojej Babci.

Sernik dzięki ziemniakom jest wilgotny, w ogóle nie czuć ich smaku.

Możecie go upiec na kruchym cieście, lub tak jak ja, bez.

 

Najlepszy jest jeszcze lekko ciepły, wtedy rozpływa się w ustach !!!

 

 

Czekoladowe ciasto na Guinnesie

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

Jeszcze jeden przepis na Dzień Św. Patryka :-)

 

To ciasto upiekłam dla mojego Męża, w końcu to dzisiaj są również Jego imieniny !

A że Mąż jest słodkolubny, to co innego mogłam upiec, jak nie ciasto.

Ale nie byle jakie, na irlandzkim piwie Guinnes ! Jest ekstremalnie ciemne, czekoladowe oraz wilgotne, po prostu pyszne !

Idealnie komponuje się z bitą śmietana i serkiem.

Przepis pochodzi ze strony Nigelli i możecie znaleźć go tutaj.

 

Blondie z migdałami

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

 

Blondie to siostra brownie, z tą różnicą, że nie jest tak ciężkie w konsystencji i smaku.

Ciasto, jak sama nazwa wskazuje nie jest ciemne, jest jasne, a to za sprawą dodatku białej czekolady.

Nie jest tak zbite i rozpływa się w ustach. Dzięki migdałom jest bardzo smaczne.

 

Polecam do popołudniowej kawki, jak i na wizytę zapowiedzianą godzinę przed przyjściem (chociaż przy półgodzinnym pieczeniu możecie je również na szybko przygotować przy gościach ;-) )

 

Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki, serdecznie polecam :-)

 

 

Sernik "Krople Rosy"

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Sernik "Krople Rosy" - 4.8 out of 5 based on 4 votes

 

 

Przepis na ten sernik dostałam parę lat temu od mojej dobrej koleżanki z pracy, dzięki Monia :*
Od czasu do czasu robię go na weekend, gdy moi chłopacy pragną czegoś słodkiego.

Sernik zawsze się udaje, jest prosty do wykonania, tani i przede wszystkim nie jest pracochłonny.

 

Przepis trochę zmodyfikowany przeze mnie, daję, normalny twaróg zamiast mielonego i oczywiście wykonanie kruchego ciasta też trochę inne.


Jak sama nazwa wskazuje, na serniku, jakiś czas po upieczeniu, pokazują się kropelki, jakby faktycznie rosa.
Ważny jest tu ostatni element pieczenia, nie możemy wysuszyć bezy, którą nakładamy na wierzch, gdyż inaczej kropelki nie pojawią się.

Bardzo polecam !!!

 

 

Sernik na cieście kakaowym

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Sernik na cieście kakaowym - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 

 

Sernik ten jest pieczony u nas w rodzinie od lat, pamiętam jeszcze jak byłam dzieckiem, roznosił się aromat kakaowy w całym domu.

Dodatek cytryny oraz rumu podkręca jego smak.
Uwielbiam jeść go na zimno jak i na ciepło.
Poza chłodzeniem, które również sobie przyspieszam wkładając ciasto do zamrażalnika, sernik robi się dość szybko, nie sprawia żadnych problemów nawet początkującym.

 

Polecam serdecznie :-)

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram