Odwiedza nas 67 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Spierniczony sernik ;-)

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Spierniczony sernik ;-) - 5.0 out of 5 based on 1 vote

kliknij aby powiększyć

Pyszny, wilgotny, puszysty z nutą piernika, dzięki temu, że spód jest z rozkruszonych pierniczków z dodatkiem masła.

Idealny na Boże Narodzenie !!!

 

 

Składniki:

- 150 g pierniczków (uzyłam szybkich razowych pierniczków na ostatnią chwilę)

- 1 łyżeczka przyprawy do piernika

- 2,5 łyżki masła

- 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu

- 5 jajek (żółtka i białka osobno)

- 1 łyża ekstraktu waniliowego

- 0,5 szklanki cukru

- 3 łyżki kaszy manny

- opcjonalnie rodzynki, ale nie są konieczne

 

opcjonalnie wierzch:

- 50 g pierniczków

- 0,5 łyżki masła

 

 

Pierniczki rozkruszamy w malakserze z przyprawą i masłem do konsystencji mokrego piasku.

Wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm i wkładamy do lodówki na ok 20 minut do schłodzenia.

Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem, kaszą manną i ekstraktem waniliowym.

Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy do masy twarogowej.

Masę wylewamy na schłodzony spód pierniczkowy.

 

Opcjonalnie na wierz posypujemy kruszonką zrobioną z pierniczków i masła.

 

Pieczemw nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok 1 godz i 45 minut.

Po upieczeniu, sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia, wtedy Wam nie opadnie i będzie piękny, prosty  ;-)

Sernik najlepiej smakuje schłodzony.

 

Smacznego :D

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram