Odwiedza nas 117 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Duszona czerwona kapusta

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Duszona czerwona kapusta - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

Kapusta jest obowiązkowo na naszym świątecznym stole, obojętnie, czy u Teściów, czy u moich Rodziców :-)

W tym roku, oprócz innych surówek, będzie dodatkiem do zrazów lub pieczonej kaczki :D

Zawsze mamy dwa rodzaje mięsiwa na świąteczny obiad, w ten sposób każdy może wybrać to, co mu pasuje ;-)

Polecam serdecznie !

 

 


Składniki:
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 2 średnie cebule
- 1 większe jabłko
- olej do smażenia
- cukier
- sól
- pieprz
- ocet
- 1 łyżeczka( lub ciut więcej) mąki

- opcjonalnie spora garść rodzynek

 

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy ok 20 minut aby zmiękła.
Następnie odlewamy trochę wody, dodajemy pokrojone jabłko i gotujemy aż całkowicie rozmięknie (w tym momencie można dodać również rodzynki).
Doprawiamy solą, pieprzem, octem oraz cukrem.
Pod koniec dodajemy zasmażkę, czyli zeszkloną na oleju cebulę z łyżeczką mąki i podgotowujemy jeszcze ok 10 minut.

 

Polecam serdecznie, kapusta jest rewelacyjna !

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?
     
  • Szaszłyki z piersi z kurczaka, 2 rodzaje

    Darell 30.09.2015 23:17
    Bardzo dziękuję, mnóstwo czasu zajęło mi szukanie w sieci wpisu poruszającego ten temat. Bardzo ...
     
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej

    Sandra 07.09.2015 13:50
    Wiam :-) zrobilam dzisiaj golabki i sa bardzo pyszne polecam ;-)

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram