Odwiedza nas 94 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 300,00 zł

_______________________

Fotografia Ciążowa

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 

W tym roku to będzie drugi raz, kiedy mamy na Wigilli śledzia w śmietanie. Szczerze powiedziawszy jakoś wcześniej za nim nie przepadałam, w tej chwili chyba zmienił mi się smak ;-)

Moi Rodzice czasem w piątki robią tego śledzika do ziemniaków na obiad, ale również nadaje się jako danie  na Wigilli, z dodatkiem sałatki jarzynowej ;-)

Przepis jest bardzo prosty, na pewno większość z Was go zna :D

 

 

Skladniki:

- ok 300 g filetów śłedziowych typu Matjas

- 1 średniej wielkości cebula

- 1 średniej wielkości słodkie jabłko

- świeżo zmielony pieprz, ew. sól do smaku, ale myślę, że nie będzie takiej potrzeby

- 3/4 szklanki słodkiej śmietanki (szklanka ma u mnie 250 ml)

 

Śledzia , cebulkę oraz jabłko kroimy w kosteczkę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Na koniec zalwamy wszystko słodką śmietanką.

Śledzia najlepiej przygotować ok 30 minut szybciej, aby wszystkie smaki się połączyły.

Moja propozycja podania, w świątecznie przystrojonych  słoiczkach bardzo ładnie można wyeksponować to danie, dodana pietruszka również je ożywi ;-)

 

 

Smacznego :-)

 

Przepis dodaję do akcji: 

Świąteczna rybka Śledzie Wigilijne 2014 Wigilia 2014

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Bigos staropolski, najlepszy !

    Piotr 30.03.2018 14:05
    W istocie jesteś zdecydowanie nieskromna :) Po długich poszukiwaniach w internecie przepisu na "just ...
     
  • Chłodnik ogórkowy

    Dominika 12.02.2018 12:37
    Ja zawsze stawiam na imprezę jako zagryzkę warzywny mix. Party Mix od Ole to idealna przekąska na ...
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    lidia 17.12.2017 14:47
    czy makwiec pieczemy w pergaminie
     
  • Aromatyczny rosół z gęsi i indyka

    lidia 17.12.2017 14:37
    uwielbiam rosoly. ten wyglada apetycznie, jednak mysle ze proporcja miesa w stosunku do 2.5l wody sa ...
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 05:56
    a jak przygotować do słoika?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram